chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві почав дорожчати проїзд у маршрутках

08 лютого 2013 о 10:09

У столиці в декількох маршрутках оголосили про підняття тарифів, на черзі – решта. Влада каже, що все законно

Вчора з’явилися оголошення про те, що з 11 лютого піднімається вартість проїзду — з 2,5 грн до 3 грн на маршрутах №401 та №438, та з 2 до 2,5 грн — у №600 і №193. Всі маршрути належать одному перевізникові — ПП «Поспішиленко», передає «Сегодня».

За словами перевізника, нові тарифи три місяці узгоджувалися з Головтрансінспекцією. А вартість проїзду — вимушений захід, тому що ціна не змінювалася 4 роки, а за цей час пальне подорожчало з 7 грн до 9,50 грн, збільшилася зарплата водіям, немає за що оновлювати автопарк.

Крім того, днями з 2 до 2,5 грн подорожчав проїзд у маршрутці №230 (вул. Ірпінська — вул. Хрещатик) ПП «СоюзАвто», де такі самі причини.

Перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий каже, що діють перевізники законно. За його словами, він не виключає, що решта приватних перевізників може підняти ціни. «Хіба що в КП «Київпастранс», яке контролює близько третини з 2500 київських маршруток, тарифи не зміняться», — розповів заступник гендиректора КП Сергій Литвинов.

В інших компаніях кажуть, що теж готові підняти ціни: в договорах з КМДА у них прописаний граничний тариф — 3 грн.

Хоча президент асоціації перевізників Києва Валерій Липецький запевнив, що питання швидше політичне.

Як повідомляли «Коментарі», остання спроба підняти ціни на проїзд у маршрутках була зроблена у вересні 2011 року. Тоді деякі перевізники підняли ціни на проїзд до 3 грн.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути