chrome firefox opera safari iexplorer

У столичних маршрутках масово підвищують ціни на проїзд

13 лютого 2013 о 09:26

Лише цього тижня підвищили проїзд відразу в 11 приватних маршрутках.

Про це «Сегодня» повідомили в департаменті транспорту КМДА. Вартість зросла на 50 копійок в маршрутах № 405, 414, 415, 418, 472, 589, 193, 438, 193 К, 401 та 600.

Тепер квиток тут коштує 2,50-3 грн за рейс. Як заявив перший заступник директора департаменту Іван Шпильовий, це вимушений крок для власників маршруток. Мовляв, приватники не отримують дотації з бюджету.

Як розповіли в ПП «Поспішіленко», якому належать кілька маршруток з цього списку, ціна на проїзд не мінялася чотири роки, за цей час пальне подорожчало з 7 грн до 9,50 грн, збільшилася зарплата водіям, і нема за що оновлювати автопарк.

Інші маршрутники кажуть, що теж будуть переглядати свої тарифи. А ось у маршрутних автобусах КП «Київпастранс» ціни на проїзд змінювати не збираються.

З 2500 київських маршруток третина належить цьому комунальному підприємству.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути