chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні активно зростає кількість безробітних

21 лютого 2013 о 12:17

У січні офіційний рівень безробіття в Україні підвищився на 0,2 порядкового пункту до 2-х відсотків. За даними Державної служби статистики на 1 лютого в службі зайнятості було зареєстровано майже 565 тисяч безробітних, це майже на 60 тисяч безробітних більше, ніж було станом на 1 січня 2013 року.

У середньому, рівень безробіття, за даними Держстату, протягом півріччя ріс на 1% в місяць, повідомляє ТСН.ua

І це лише офіційні дані. Скільки ще українців не звернулися за державною допомогою з працевлаштування точно невідомо. Експерти вважають, що разом з неврахованою кількістю громадян цей показник може досягти 1,7 млн осіб. Найбільше серед безробітних — жінок.

У Міністерстві соціальної політики такі темпи зростання пояснюють сезонною тенденцією. Мовляв, таке відбувається кожен січень — після новорічних свят. Адже українці воліють не починати нових справ під кінець року. Однак, січень 2013 став рекордним за зростанням кількості безробітних за останні кілька років.

Найбільший дефіцит вакансій був зафіксований в Черкаській, Запорізькій, Луганській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях. У середньому на одну вакансію претендувало 10 осіб.

При цьому серед працівників торгівлі та сфери послуг, а також серед осіб без спеціальної підготовки на одне місце претендувало по 13 людей, серед робітників з обслуговування технологічного обладнання — 16 осіб, серед технічних службовців — 19 осіб, а серед кваліфікованих працівників сільського господарства — 30 осіб.

Проте, за інформацією рекрутерскої компанії HeadHunter Україна як і раніше в нашій країні в дефіциті ІТ-фахівці. Тільки в січні їм запропонували більше тисячі вакансій. «Фахівцю служби підтримки пропонують від 5000 грн., Java-програмісту — до 16-18 тис. грн., старшому програмісту — до 24 тис. грн., Технічному директору — від 20 тис. грн», — говорить Наталія Маціпура, PR-менеджер компанії HeadHunter Україна.

Також банки продовжують активно шукати нових співробітників, пропонуючи вакансії, як в столиці, так і в регіонах. За словами Наталії Маціпури, є вакансії менеджера з супроводження кредитних договорів (зарплати. від 3000 грн.), завідуючого відділенням ( до 6 тис. грн.) або експерта з продажу банківських послуг (від 2000 грн.).

Також і для маркетологів у 2013 році вже створили більше п'яти сотень нових вакансій. Особливо активно шукають фахівців в Інтернет-маркетингу. Наприклад, спеціалісту з розкрутки сайтів обіцяють зарплату до 10 тис. грн., менеджеру відділу маркетингу — 5 тис. грн., досвідчений бренд-менеджер може розраховувати на зарплату до 20 тис. грн.
Додамо, На одне робоче місце у Львівській області претендує 9 безробітних. За даними Державної служби статистики Львівська область – на 23 місці щодо зайнятості населення.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути