chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну привезуть легендарну «дзеркальну кімнату» Леонардо да Вінчі

06 лютого 2013 о 09:39

Суверенний Військовий Мальтійський Орден привезе до Києва виставку робіт Леонардо да Вінчі та проведе благодійний аукціон з метою допомогти дітям з вадами зору.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це йшлося на зустрічі голови КМДА Олександра Попова та Надзвичайного і Повноважного Посла Мальтійського Ордену Пауля Фрідріха фон Фурхерра.

«Ми з радістю вітаємо благодійні та культурні заходи у нашому місті. Київ завжди відкритий до міжнародної співпраці як у сфері економіки, так і на ниві культурно-просвітницької діяльності», – наголосив О.Попов.

Зокрема, Мальтійський Орден виступив ініціатором проведення благодійного інтернет-аукціону з продажу квитків на рок-оперу «Моцарт», яка відбудеться 11 та 12 лютого в Національному палаці «Україна». Усі зібрані під час цієї акції кошти підуть на допомогу столичному дитячому будинку для дітей з вадами зору.

Також міжнародна місія виступить одним із організаторів унікальної виставки Леонардо да Вінчі, яку планують провести в травні-липні в одному із київських музеїв. В українську столицю привезуть унікальні копії робіт художника, його учнів, а також експозицію винаходів да Вінчі, як то легендарна «дзеркальна кімната» та «літаюча людина».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути