chrome firefox opera safari iexplorer

Депутати та журналісти перевірять функціонування «народного вертодрома»

14 березня 2013 о 10:57

Микола Томенко вже втретє після офіційного відкриття вертодрому під Каневом у вересні 2011 року звертається до влади з проханням надати інформацію стосовно можливості організації перельоту групи народних депутатів та журналістів до Шевченківських місць. 

«За цей час влада настільки заплуталась у своїх поясненнях щодо призначення та функціонування цього вертодрому, що вихід тільки один – приїхати і перевірити особисто», — зазначив Микола Томенко. 

За його словами, складається враження, що так званий «народний вертодром», за який українці заплатили більше 100 млн грн, все-таки діє виключно для певної кількості людей — як мінімум, для Віктора Януковича та його колег. «Також варто перевірити інформацію, отриману від місцевих громадських діячів, про його використання олігархами для мисливських турів на Черкащину», — зазначив Микола Томенко. 

«Для усіх решти термін початку роботи вертодрому з осені 2011 року постійно відкладався. Нас радує, що остання версія офіційного «початку експлуатації» практично співпала з візитом народних депутатів, яких 9 березня не пустили на територію вертодрому», — зазначив Микола Томенко.  

Він повідомив, що до нього як до Голови Комітету з питань свободи слова та інформації звернулися журналісти з проханням допомогти їм у організації перельоту до м. Канів. 

«Тому ми разом з Миколою Княжицьким як представники Комітету взяли на себе зобов’язання з’ясувати умови організації перельоту групи народних депутатів та журналістів до Шевченківських місць з нагоди вшанування Тараса Шевченка 22 травня. Відповідні звернення ми направили до Міністра інфраструктури та Гендиректора «Украероруху». Сподіваємося, що в день перепоховання Кобзаря в Україні, «народний вертодром» нарешті нас прийме», — зазначив Микола Томенко. 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути