chrome firefox opera safari iexplorer

До Києва звозять рятувальну техніку з 7 областей

30 березня 2013 о 15:10

До 1 квітня для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації із 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка.

Як повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, такі превентивні заходи відповідно до розпорядження голови ДСНС Михайла Болотських вживаються для надання допомоги столичним рятувальникам від територіальних управлінь ДСНС у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях.

Загалом надійдуть 10 пожежних насосних станцій, 10 рукавних автомобілів, 58 мотопомп різних типів, а також 125 рятувальників для обслуговування зазначеної техніки.

Крім того, з Бази зберігання, ремонту техніки та аварійно-рятувальних робіт буде переміщено до Києва ще 4 мотопопомпи та 4 співробітники ДСНС України.

При здійсненні маршу буде забезпечено дотримання всіх заходів безпеки.

ДП «Мобільний рятувальний центр» та 1-му Спеціальному регіональному центру швидкого реагування доручено утримувати у двогодинній готовності насосне обладнання та особовий склад для забезпечення його роботи з метою оперативного залучення при погіршенні повеневої обстановки в Києві.

Начальникам управлінь ДСНС у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській областях та 2 спеціального регіонального центру швидкого реагування також доручено сформувати та утримувати в пунктах постійної дислокації у двогодинній готовності резерв із розрахунку 4 пожежних насосних станції, 4 рукавні автомобілі, 15 мотопомп різного типу, а також 35 рятувальників для обслуговування даної техніки.