chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти знайшло порушення в Києво-Могилянській академії

06 березня 2013 о 16:00

Під час перевірки Національного університету Києво-Могилянської академії голова Державної інспекції навчальних закладів Михайло Гончаренко знайшов деякі порушення, пише Коммерсантъ-Украина.

За словами чиновника, рівень освіти деяких викладачів не відповідає українським нормам, а відповідає європейським вимогам. «Наприклад, деканом факультету правничих наук призначена людина, яка має не нострифікований в Україні диплом PhD», — заявив він.

Також Гончаренко наголосив, що частина кафедр не повністю укомплектована, деякі викладачі працюють виключно на громадських засадах, а 30% співробітників не пройшли процедуру підвищення кваліфікації. Крім того, на деяких спеціальностях відсутні обов'язкові предмети.

«У Києво-Могилянській академії конструктивної співпраці з інспекцією під час перевірки не було. Хоча, наприклад, у Національному технічному університеті України Київський політехнічний інститут більш як половину порушень, виявлених на факультеті соціології і права, було усунено ще в ході перевірки. Ректорат ВНЗ конструктивно співпрацював з держінспекцією, спільно було підготовлено план коректування недоліків, який зараз виконують», — зауважив голова комісії.

Водночас, ректор Могилянки Сергій Квіт вважає порушення незначними, а головною проблемою, за його словами, залишається система перехресного вступу.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва Національний університет Києво-Могилянська академія програв суд проти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. ВНЗ подав апеляцію на рішення суду.

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути