chrome firefox opera safari iexplorer

Могилянка програла суд проти Міносвіти

08 лютого 2013 о 09:55

Згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва Національний університет Києво-Могилянська академія програв суд проти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, пише Коммерсантъ-Украина.

Зокрема, суд постановив, що університет вимагав речі, які були «законодавчо не підтвердженими та не підлягають задоволенню». Примітно, що Міносвіти при цьому дозволило представникам деяких спеціальностей все ж вступати на інші факультети.

«Наприклад, бакалаврам-економістам міністерство дозволило вступати на магістратуру з журналістики, але заборонило з фінансів. Бакалаврам-політологам не дозволили отримувати ступінь магістра з філософії, а соціологам — вчитися на магістра з політології, хоча напрями схожі», — заявив адвокат від ЛББК Андрій Гук.

Водночас, Могилянка не має наміру зупинятися, і подасть скаргу в Апеляційний суд, оскільки, на їхню думку, таке рішення суду порушує норми Болонського процесу про вільний вибір студентами напряму навчання.

«Суд постановив, що напрямок освітньо-кваліфікаційного рівня магістра має відповідати напрямку бакалаврату. Ми з цим не згодні і будемо подавати апеляцію — аж до Європейського суду з прав людини», — підсумував захисник.

Як повідомлялося 4 січня, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України пояснило принцип ступеневої вищої освіти у відповідь на заяву президента Національного університету Києво-Могилянська академія Сергія Квіта про подачу до суду на відомство для захисту університетської автономії та сучасних стандартів вищої освіти.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути