chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних українці знов переведуть годинники на «літній час»

29 березня 2013 о 10:11

Цього тижня, 31 березня, українці знов переведуть годинники на одну годину вперед. Таким чином у черговий раз буде здійснено перехід на «літній час», пише ТСН з посиланням на BBC-Україна.

Як зазначалося раніше, цього року Кабмін так і не розглянув питання щодо скасування переходу України на «літній час».

Відповідний законопроект з'явився на сайті Ради, але його відкликали через парламентські вибори.

Наприкінці лютого 2013 року прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив на своїй сторінці в Facebook, що цього року ніяких змін з цього приводу не очікується.

«Ми, як зазвичай, 30 березня перейдемо на літній час. Жодних дебатів з цього приводу ніде не ведеться. А коли це питання постане, ми обов'язково поінформуємо громадськість і порадимося», — написав Азаров.

За його словами, уряд має «по максимуму використовувати світлий час доби і економити енергоресурси».

Як відомо, терміни дії літнього часу в Україні вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації відліку часу на території всієї Європи і довколишніх країн. Перехід на літній час в Україні здійснюється в останню неділю березня (в цьому році 31 березня) о 3-й годині, стрілки годинника переводяться на годину вперед.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути