chrome firefox opera safari iexplorer

30 березня Україна звично перейде на «літній час», – Азаров

23 лютого 2013 о 10:23

Про це заявив Прем’єр Микола Азаров, відповідаючи на запитання читачів своєї Facebook-сторінки.

«Ми, як зазвичай, 30 березня перейдемо на літній час. Жодних дебатів з цього приводу ніде не ведеться. А коли це питання буде поставлено, ми обов’язково проінформуємо громадськість і порадимося. Але зараз, я думаю, це неактуально. Ми повинні по максимуму використовувати світлий час доби і економити енергоресурси», – заявив він, пише «Українська правда».

Як відомо, 16 січня з’явилася інформація про те, що Міністерство економічного розвитку готується внести до парламенту законопроект, який передбачає відміну переходу України на літній та зимовий час.

Відповідний документ був розміщений на сайті відомства.

Нагадаємо, терміни дії літнього часу в Україні вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації відліку часу на території всієї Європи і довколишніх країн. Перехід на літній час в Україні здійснюється в останню неділю березня (в цьому році 31 березня) о 3-й годині, стрілки годинника переводяться на годину вперед.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути