chrome firefox opera safari iexplorer

Третину всіх грошей на 2013 рік Укравтодор пустить всього на дві області

22 березня 2013 о 10:47

Про те, щоб радикально змінити ситуацію в галузі, в уряді навіть не замислюються. Про це заявляє Комерсант-Україна, у розпорядженні якого опинився проект постанови Кабінету міністрів з переліком об'єктів будівництва і ремонту автодоріг країни у 2013 році. Замглави «Укравтодору» Володимир Галушко підтвердив, що проект був прийнятий на засіданні уряду.

Основна частина коштів — 6,98 млрд грн — піде на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонти автодоріг загального користування. Ще 300 млн грн планується витратити на 5 автодоріг міжнародного значення: Київ-Ковель-Яготин, Київ-Чоп, Київ-Харків-Довжанський, Київ-Чернігів-Нові Яриловичі і Київ-Одеса. Понад третину всієї суми залучених грошей (2,25 млрд грн) отримають дві області — Донецька і Дніпропетровська. Для порівняння: Херсонській та Хмельницькій областях дістанеться 249,17 млн грн і 168,88 млн грн відповідно, Волинській — 104,3 млн грн.

Таку диспропорцію Володимир Галушко пояснив тим, що «об'єкти для будівництва, реконструкції та ремонту відбиралися за ступенем соціальної та економічної важливості». «Наприклад, у Дніпропетровській та Донецькій областях буде добудована дорога, яка зв'яже Львів з Луганськом», — зазначив Галушко.

За його словами, у 2011-му і 2012-му році, навпаки, велика частина коштів спрямовувалася в західні регіони. У поточному році «Укравтодор» планував залучити на ремонт і будівництво доріг 14 млрд грн шляхом випуску облігацій, але зміг залучити лише половину запланованої суми. При тому, ці кошти — практично єдині, які цього року отримає «Укравтодор» на ці цілі. З держбюджету йому планується виділити 13,65 млрд грн, з яких тільки на виплату відсотків за взятими раніше кредитами буде спрямовано 8,4 млрд грн.

Джерело: Уніан
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути