chrome firefox opera safari iexplorer

Учені розкрили причину аномальних снігопадів

27 березня 2013 о 09:32

Науковий радник британського уряду професор Джон Беддінгтон пов’язав аномально потужні снігопади, які у березні цього року накривають міста всієї Північної півкулі Землі, з жорстокою посухою минулого літа, передають Коментарі з посиланням на «Дни.ру».

На думку вченого, до подібних екстремальних явищ людям необхідно звикати.

«У певному сенсі ми перейшли від ідеї глобального потепління до концепції зміни клімату, і, що дуже важливо зазначити, дійсно, температура зростає, але головне в іншому – у тому, що ми бачитимемо тепер набагато більшу мінливість у погоді», — заявив Джон Беддінгтон в інтерв’ю газеті Independent News.

Погода, яку прийнято вважати аномальною, тепер спостерігатиметься все частіше: на жителів Землі чекають снігопади, зливи, шторми, урагани та екстремальна спека.

На думку фахівців, кількість енергії, накопиченої в атмосфері та океанах, зростає. Тому інтенсивні погодні процеси вивільнення цієї енергії будуть відбуватися частіше, зросте і їхня сила.

Погодні аномалії характерні останні роки і для багатьох інших куточків земної кулі, особливо для Північної півкулі. Снігові замети зараз паралізували багато доріг у США, Канаді, Європі та Японії.

Беддінгтон розповів, що «величезні проблеми» у світі, пов’язані з нестачею продовольства, води та енергетичною безпекою через глобальне зростання населення, будуть тільки посилюватися змінами клімату.

Як повідомляли «Коментарі», березневі снігопади в Києві та області побили 100-річний рекорд.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути