chrome firefox opera safari iexplorer

Українські легкоатлетки можуть стати найкращими спортсменками Європи

13 березня 2013 о 10:32

Легкоатлетки Наталія Лупу й Ольга Саладуха претендують на звання найкращої спортсменки Європи. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства молоді та спорту з посиланням на НОК України.

Як йдеться у повідомлені, Європейська асоціація легкої атлетики розпочала опитування громадськості та спеціалістів, задля визначення найкращих спортсменів континенту в лютому.

До переліку номінантів включили атлетів, які з 1 по 3 березня поточного року виступали на чемпіонаті Європи в Гетеборзі (Швеція). Серед претендентів опинилися і дві українки — Наталія Лупу та Ольга Саладуха, які вибороли золоті нагороди на дистанції 800 метрів та потрійному стрибку відповідно.

Нагадаємо, 3 березня українські спортсменки Ольга Саладуха та Наталя Лупу завоювали золоті медалі на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Гетеборзі (Швеція).

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути