chrome firefox opera safari iexplorer

В Росії Шевченка порівняли з Гітлером через «ненависть до росіян»

13 березня 2013 о 09:29

Російський телеканал «Оренбург» показав сюжет, у якому українського поета Тараса Шевченка порівняли з Гітлером через «ненависть до росіян».

«Цікавий факт: за ненависть Тараса Шевченка до росіян фашисти дозволяли ставити його портрети поруч з портретом Гітлера і зберегли його пам'ятник в Києві», — сказано в матеріалі, про який повідомляє «Українська правда».

Крім того, авторів сюжету не задовільняє факт того, що в Оренбурзькій області святкують «Шевченківський березень», однак не святкують «Пушкінський червень». «

Але звідки у нас взялося таке затяте поклоніння відвертому русофобу Шевченку, якого ми культивуємо з року в рік, влаштовуючи місячник його імені? Невідомо. Навіщо нашим дітям такі дивні і явно чужі кумири, коли у нашій багатонаціональній літературі є імена, якими справді можна пишатися», — резюмували автори сюжету.

Нагадаємо, декілька днів тому Голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк переплутав творчість Тараса Шевченка та українського поета Михайла Петренка.

Розділи: Суспільство