chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні виявили 256 випадків «свинячого» грипу

28 березня 2013 о 15:13

В Україні протягом 12-го тижня поточного року виявили 256 випадків вірусу грипу типу А H1/N1, який в народі також називають «свинячим».

Про це йдеться в офіційних матеріалах Державної СЕС, повідомляє УНН.

«Станом на 12 тиждень 2013 р. вірусологічними лабораторіями України досліджено методом полімеразної ланцюгової реакції 2 423 зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ, з них позитивних 458, в тому числі на грип типу В -63 та грип типу А – 395 (А (Н3) – 56, А (Н1)pdm09 – 256, А (Н1) сезонний – 1 та нетиповані – 82)», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, найчастіше українці помирають від «свинячого» грипу та «Вісконсіна».

Як повідомлялось раніше, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Разом з цим експерти зазначають, що проведення профілактичних щеплень проти грипу має відбуватись централізовано, за кошти Державного бюджету.

«Вакцинація має відбуватися лише за державними програмами. Декілька років тому піднімалось питання, щоб взагалі усі вакцини закуповували за кошти місцевих бюджетів, тобто щоб не закуповувати централізовано. Але цього не зробили, бо зрозуміли, що це призведе до втрати контролю, адже все, що стосується вакцинації, Національної програми імунізації та безпеки країни, має проводитися лише централізовано за кошти державного бюджету. Це стосується будь-якої вакцинації: від грипу, від пневмококу, від менінгококу – це все має бути лише за кошти державного бюджету», — сказала лікар-імунолог Наталя Винник.

На території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути