chrome firefox opera safari iexplorer

В українських бібліотеках почали видавати на руки електронні книги

13 березня 2013 о 13:13

Електронні книги, так звані „рідери" з творами англійською мовою можна тепер брати по читацькому квитку в бібліотеках України. Книги видають без кабеля аби ніхто нічого не завантажив і не стер. Їх потрібно приносити в бібліотеку по мірі розрядки акумулятора, але не рідше ніж раз на місяць. Додаткової плати за користування технікою не збирають.

„Електронні книги для бібліотек передало Посольство США в Україні в рамках програми „Вікно в Америку". Однакову кількість книг – по пʼять штук, з одинаковим набором творів мають зараз 29 бібліотек в нашій країні. Переважно там художня література – „Том Соєр" „Мауглі", „Тарзан", „Чарівник країни Оз", „Віднесені вітром". Недавно додали історичні документи – Декларацію незалежності США та Біль про права Лінкольна. Є ще словникові ігри та Оксфордський словник", ― розповідає Gazeta.ua керівник інформаційного центру „Вікно в Америку" при Тернопільській обласній бібліотеці для молоді Ірина Драч.

Від часу появи „рідерів" в бібліотеці Тернополя ними вже скористалося кількадесят людей.

„Для того аби взяти електронну книгу додому, потрібно бути користувачем нашої бібліотки. Плата за читацький квиток – 10 грн. в рік для учнів та студентів і 15 грн. для дорослого. Наразі всі хто брав техніку – повертали її. Правда, тим хто мав раніше довго не приносив паперових книг, електронних не видаємо", ― продовжує бібліотекар.

Окрім „рідерів" бібліотека отримала від посольства ще й два айпади. Однак додому їх не дають. Ними можна користуватися тільки в бібліотеці.

 

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути