chrome firefox opera safari iexplorer

Зареєстроване в президентському Межигір’ї мисливське товариство повертає скандальну алуштинську землю

21 березня 2013 о 12:05

Ідеться про 8,8 тис. гектарів у межах держ­підприємства «Алуштинське лісове господарство», Національного об’єднання «Массандра» і публічного АТ «Алуштинський ефіроолiйний радгосп–завод» включно з горою Аю–Даг, які майже два роки тому, за рішенням кримського парламенту, передали у тимчасове, на 25 років, користування — під мисливські угіддя — громадській організації «Товариство мисливців і рибалок «Кедр».

Як повідомило головуправління інформації Радміну автономії, це рішення — результат домовленості між очільником уряду Анатолієм Могильовим і директором «Кедра» Миколою Гордійчуком.

«У зв’язку з віддаленим місцеперебуванням керівництва ухвалено рішення, що більш доцільним і ефективним буде управління мисливськими угіддями з Криму», — каже директор. Водночас сам пан Могильов пояснив, що «численнi звернення громадян» у підсумку призвели до «добровільної відмови від права користування угіддями».

Це рiшення ще має закріпити на найближчому пленарному засіданні ВР Криму.

Це товариство, нагадаємо, в 2008 році заснувала трійка відомих у державі риболовів–мисливців — Юрій Бойко, Володимир Демішкан і Сергій Тулуб. А зареєстроване воно на території Межгір’я — в с. Нові Петрівці Вишгородського району.

Відомо також, що колишній головний землекористувач — «Алуштинське лісове господарство» — вже направив до Держагентства лісових ресурсів подання про закріплення за ним звільнених «Кедром» земель.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути