chrome firefox opera safari iexplorer

Головна проблема України на шляху євроінтеграції — корупція

11 квітня 2013 о 16:22

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський головною проблемою України на шляху до ЄС вважає корупцію.

Про це він заявив в ході круглого столу Угода про асоціацію Україна — ЄС. Terra incognita?, організованого фондом Єврорада.

«ЄС чотири роки вів переговори з Україною щодо угоди про асоціацію. Минулого року цю угоду парафували, в цьому році стоїть питання про її підписання», — повідомив він.

При цьому Томбінський наголосив, що угоду з ЄС часто зводять лише до розуміння економічної складової, але зона вільної торгівлі з ЄС — це не тільки можливість доступу до нового ринку, це «цілий набір інструментарію та можливостей для перетворення і розвитку України».

«Саме тому ми звернули увагу на те, що ця угода забезпечить верховенство права, судової гілки влади. Забезпечення прав людини, прав і свобод, розвиток демократії», — зазначив він.

Посол ЄС також заявив, що основною проблемою України на цьому шляху залишається корупція.

«Я не так давно в Україні, з минулої осені ... Але можу сказати, що жоден політичний діалог не обходиться без того, щоб не піднімали питання про корупцію. Це роблять самі українські партнери. Тому потрібно перейти від слів до справи», — вважає Томбінський.

Він упевнений, що інтеграція України з ЄС буде сприяти зміцненню відносин з РФ: «ЄС зацікавлений у тому, щоб Україна на цьому шляху зміцнювала відносини з РФ, щоб вони ставали ефективнішими».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути