chrome firefox opera safari iexplorer

Київ готується до масштабного мітингу

02 квітня 2013 о 09:13

Уранці 2 квітня в центрі Києва станом на 8:30 перебуває велика кількість автобусів МВС і співробітників Державтоінспекції, тоді як до будівлі Верховної Ради сходяться люди на мітинг опозиції.

Зокрема, автобуси стоять на вулицях Шовковичній, Пилипа Орлика, Липській, Інститутській, Грушевського. Також співробітники ДАІ стоять на тротуарах буквально через кожні 50 метрів.

Міліцейські автобуси також стоять від кута Липської і до вулиці Пилипа Орлика. Водночас, до стін Верховної ради сходяться безліч людей, вони йдуть з різних напрямків. Від метро Арсенальна рухаються цілі колони учасників мітингу.

Площа перед ВР вже заповнюється пікетниками, більшість ще йде до місця зустрічі через Маріїнський парк. Крім того, міліціонери стоять на входах в Маріїнський, але документи поки не перевіряють.

Як повідомлялося, лідери опозиційних фракцій — ВО Батьківщина, партії УДАР та ВО Свобода — звернулися до мешканців столиці із закликом приєднатися до акції протесту біля Верховної Ради, яка запланована на 2 квітня.

Нагадаємо, опозиція визначилася з єдиним кандидатом на посаду мера Києва і під час мітингу біля Верховної Ради назве його ім'я.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути