chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА зробила Київ «молодшим» на тисячу років

18 липня 2012 о 08:43

Через порушення європейських традицій та норм геральдики, які допустила КМДА, відвідувачі Києва переконані, що нашому місту не понад 1500 років, а лише 482 роки.

Про це заявив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина), голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«За нормами геральдики та за традицією, яка існує в світі, біля назви міста подається рік його заснування. На в’їздах до Києва поруч з назвою міста майорять написи «1530». Таким чином, всі приїжджі переконані, що це і є рік заснування Києва. Адже нікому в голову не прийде, що ця не кругла дата — вік Києва і що київська влада щороку оновлюватиме символіку міста, міняючи цифру (1530 на 1531… і т.д.)», — наголосив О. Бригинець.

Депутат зазначив, що роком заснування Києва, поки що, офіційно вважається 482 рік. Саме ця цифра повинна бути зазначена біля назви міста, якщо це вже так необхідно київській владі.

«1530 року народився І. Грозний. Таким чином Київ популяризує його дату народження замість популяризації дати заснування Києва – 482 року, хоча багато вчених переконані, що Київ був започаткований значно раніше», — розповів О. Бригинець.

Депутат звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням виправити помилку, і зафіксувати дату заснування міста, як належить згідно традиціям та геральдиці.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути