chrome firefox opera safari iexplorer

МВФ:прогноз економічного зростання на цей рік — нульовий

22 квітня 2013 о 15:14

Вітчизняні експерти заговорили про неминуче урізання бюджету.

Закордонні кредитори визнали роботу уряду незадовільною. Прогноз економічного зростання на цей рік — нульовий. Сенсаційна новина прилетіла від МВФ. Це чи не найгірший показник у Європі.

Утім фахівців, виявляється, не здивувала різка оцінка з-за кордону. Проблеми економічні закладалися ще торік причинами політичними. «Перед виборами була поставлена задача: будь-якою ціною тримати курс гривні. А будь-якою ціною — це значить — немає гривень. Гайки закрутили. Процентні ставки злетіли... Курс стабільний, але одночасно ж зупинилося кредитування. Промисловість залишилась без грошей. Більше того — пішли податківці... Бюджет теж втратив через стабільний, фіксований курс гривні. Втратив приблизно 20 мільярдів гривень в минулому році», — зазначає експерт Ерік Найман. У найпесимістичнішому за всі часи прогнозі МВФ реформування економіки названо надто повільним. Аналіз МВФ свідчить, що вже більше, ніж півроку економіка неухильно падає. ВВП знижується. Промислове виробництво дедалі більше йде в мінус.

Слід сказати, що один із головних показників здорової економіки країни — купівельна спроможність її громадян, а вона за останні кілька років тільки падала. Гривня повільно, але знецінювалася, ціни помірно, але росли. На все. Держава має дуже залежну від імпорту та експорту економіку. Про нинішні песимістичні цифри МВФ експерти говорять, що настав час усім економити. Загальна криза у світі не може оминути Україну. «Треба трошки затягнути паски, треба розуміти, що ви можете втратити робоче місце, що ви не можете розраховувати на підвищення зарплати. Це й є, власне кажучи, економічний спад», — зазначив експерт Володимир Дубровський. Рік попереду — непростий. Та в уряді твердять, що ситуація під контролем.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути