chrome firefox opera safari iexplorer

Минулого року в Україні закрили 78 шкіл

05 квітня 2013 о 09:39
Минулого року в Україні було ліквідовано 78 загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки на запит Тиждень.ua.

«Упродовж минулого року рішеннями місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування було ліквідовано 78 загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі 2 заклади приватної форми власності та 6 шкіл з вечірньою та заочною формами навчання», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, у серпні минулого року на запит Тиждень.ua у міністерстві повідомляли про закриття 73 загальноосвітніх шкіл.

Як повідомлялося, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич заявила, що в Україні цього року планується закрити щонайменше 143 школи, в яких навчається понад 3175 учнів. За її словами, таким чином буде звільнено майже півтори тисячі учителів, «а держава заощадить аж 44 мільйони гривень».

Міністерство освіти і науки заявило, що говорити про заплановане закриття загальноосвітніх навчальних закладів практично неможливо, оскільки це питання належить до повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути