chrome firefox opera safari iexplorer

МЗС нарешті відреагувало на «жарти» Урганта про українців

16 квітня 2013 о 13:14

Міністерство закордонних справ України заявило, що обурене некоректними висловлюваннями російського телеведучого Івана Урганта в ефірі Первого канала.

На думку зовнішньополітичного відомства України, ці висловлювання «різко дисонують з високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і Росією, атмосферою дружби і взаєморозуміння між нашими народами».

«На жаль, в історії наших народів було чимало трагічних сторінок, спекулювати на яких неприпустимо. У сучасному цивілізованому світі подібні жарти вважаються поганим тоном і проявом неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму», — заявили в МЗС.

«Спроби бути гострим і дотепним гумористом не дають права відомому шоумену опускатися до рівня жартів, в основі яких лежить людське горе, кровопролиття і смерть. Це — як мінімум, негідно і не по-людськи», — зазначають українські дипломати.

У МЗС також вважають, що подібні висловлювання принижують самого Урганта, який є частим гостем українського телеефіру, і вже отримали вкрай негативну оцінку українського і російського суспільства.

Міністерство закордонних справ України висловило свою стурбованість російській стороні і вимагає від Первого канала дати належну оцінку цьому інциденту.

Нагадаємо, що жарт відомого російського телеведучого, шоумена Івана Урганта в ефірі кулінарної телепередачі Смак викликав хвилю критики в Україні.

«Я порубав зелень, як червоний комісар мешканців українського села», — заявив Ургант під час приготування страви. Кінодраматург і актор Олександр Адабашьян, який також брав участь у зйомках передачі, підіграв Урганту, зазначивши, що «струшує останки мешканців з ножа».

В Україні даний жарт викликав хвилю обурення. «Публіка сміється. Після цього ми запрошуємо цих ведучих на наші канали, платимо їм гроші ... Потрібно припинити дозволяти себе принижувати», — заявив журналіст і політик Микола Княжицький.

Пізніше Ургант перепросив за невдалий жарт під час телепрограми Смак. «Я перепрошую всіх мешканців України, яких зачепив мій недоречний коментар в останньому випуску програми Смак», — написав Ургант у своєму Twitter.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути