chrome firefox opera safari iexplorer

Нові правила передбачають штрафи водіям за паркування на газонах

15 квітня 2013 о 15:15

Згідно з доповненнями до Правил дорожнього руху, які починають діяти з 15 квітня, водіїв штрафуватимуть за зупинку і стоянку автомобілів на газонах.

Як пояснила у коментарі для ZAXID.NET речник ДАІ у Львівській області Галина Лемішко, водіїв штрафуватимуть за ст. 122, ч. 1, яка стосується порушення правил зупинки і стоянки. Стаття передбачає штраф від 255 до 340 грн.

За словами представниці ДАІ, внаслідок доповнень до ПДР в них з’являється чітке визначення газону.

«Тому ми просимо водіїв не зупиняти свої транспортні засоби на газонах, особливо – у центральній частині Львова», — зазначила Галина Лемішко. За її словами, працівники ДАІ проводитимуть з водіями роз’яснювальну роботу, однак з 15 квітня можуть почати штрафувати.

Нагадаємо, що згідно зі змінами до правил дорожнього руху, які набувають чинності 15 квітня цього року, водії автомобілів мають вдень їздити з увімкненими фарами поза межами населених пунктів.

Співробітники Державної автомобільної інспекції мають намір до 15 травня проводити роз'яснювальну роботу щодо змін у правилах дорожнього руху.

Як інформував ZAXID.NET, 11 лютого Кабмін прийняв нову редакцію правил дорожнього руху. ДАІ, своєю чергою, ввела нові правила оплати штрафів за порушення та змінила критерії оцінки роботи.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути