chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Києві відкривається виставка відомого іспанського ілюстратора Ісідро Феррера

18 квітня 2013 о 12:25

Сьогодні, 18 квітня, у присутності автора у Щербенко Арт Центрі відбудеться відкриття виставки Колекція чудес одного з видатних представників сучасного дизайну та ілюстрації Іспанії — Ісідро Феррера.

Ісідро Феррер почав працювати у графічному мистецтві наприкінці 80-х років, навчаючись у Барселоні в студії відомого іспанського дизайнера Перет. Його роботи стали відзначати у студії Хамелеон в іспанському Сарагоса, де він працював з іншими професіоналами.

У 1993 році Ісідро Феррер отримав премію від Міністерства культури Іспанії за найкращий дизайн книги Політ раціональності: погляд Гойї. З 1996 року він поєднує роботу графічного дизайнера з ілюстрацією та анімацією.

Серед його клієнтів можна відзначити ліцей Барселони, Національний драматичний центр, Олімпійський комітет Іспанії, Canal +, газету País і багато видавництв.

За час своєї діяльності Ісідро Феррер отримав багато нагород, серед яких: Національна премія за дизайн в 2002, Національна премія за ілюстрацію в 2006, Премія European Design Award (Стокгольм) за найкращий дизайн плакатів для Національного драматичного центру в 2008 році, Бронзова нагорода на Фестивалі постерів до фільмів (США) за постер для Міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів в Уеска в 2012 році і Золота нагорода Golden Label Awards (Австрія) за найкращу концепцію маркетингу у створенні дизайну для Agua de Lunares.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути