chrome firefox opera safari iexplorer

Ціни на овочі в Україні стрімко злетіли вгору

22 квітня 2013 о 11:33

Плодоовочевий індекс на попередньому тижні виріс ще на 6,4% після зростання на 63,2% за попередні три тижні. Таким чином, стрімке зростання вартості плодоовочевого кошика українця триває, хоча його темпи трохи сповільнилися.

«Як і раніше найшвидше зростали ціни на овочі борщового набору, який за тиждень подорожчав ще на 30%. При цьому ціни на картоплю були практично стабільними, а швидше за все дорожчала цибуля», — повідомляє Тетяна Гетьман, керівник проекту «АПК-Інформ».

«Варто сказати, що поточний тиждень буде гарною можливістю для більшості фермерів реалізувати значні об'єми запасів овочів і картоплі врожаю 2012 року. Однак занадто швидке зростання цін на них в останні чотири тижні може перешкодити нашим виробникам скористатися передсвятковим сплеском попиту в Росії і експортувати туди значні обсяги продукції», — продовжує експерт.

Зазначимо, минулого тижня також продовжилася тенденція зростання цін на яблука. Так, середня ціна на яблуко за тиждень вперше в цьому сезоні перевищила торішній рівень. Крім того, минулого тижня виросли в ціні тепличні огірки і незначно подешевшали тепличні помідори.

Джерело: Укрбізнес
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути