chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві на фестивалі короткометражок покажуть більше 200 фільмів

22 квітня 2013 о 14:04

З 24 по 28 квітня у столиці пройде II Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів — найбільший короткометражний кінофестиваль країни. Протягом п'яти днів глядачі зможуть побачити понад 200 фільмів з усіх континентів. Вхід майже на всі заходи фестивалю безкоштовний.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ організатори фестивалю, на глядачів чекають 29 блоків фільмів, серед яких спеціальні програми, національний фокус і ретроспективні лінії. У тому числі ряд національних панорам країн Сходу і Заходу, фільми з країн, де немає кіно, і ряд тематичних блоків. Серед них: кращі короткометражні жахи «Dark Side», стрічки про жінок і для жінок «Жіночі секрети», іспанські та італійські короткометражки «Hot Shorts», фільми на тему утопії і апокаліпсису «Futurism», Іранська школа кіно, «Амурний настрій», Російська панорама, «Sweet Sixteen», кіно з країн без кіноіндустрії «Terra Incognita», Авангардна світова анімація, блок дитячого кіно для найменших і їх батьків «Just for KIDS», «Політичні ігри», «Грецький прорив», панорама турецьких короткометражок «Турецькі солодощі» і Великий блок фестивальних хітів, у який увійшли фільми-зірки усіх топових світових фестивалів останнього часу.

У блок «Український фокус» увійшли українські фестивальні хіти — стрічки, що отримали визнання та нагороди світових фестивалів, ретроспектива Оксани Чепелик (експериментальне кіно та відео-арт), ретроспектива Євгена Сивоконя (анімаційні роботи майстра).

Серед іншого на фестивалі покажуть скандальну стрічку болгарського режисера Деяна Барарева «Ботев ідіот» (Ботев для болгар — як для українців Тарас Шевченко, і вилаяти його — те ж, що зганьбити «Кобзар»), а також фільм «Paradoxes» французького режисера Себастьяна Кулпа , що розповідає про український одіозний рух «Femen».

Головною локацією КМФКФ стане кінотеатр «Кінопанорама». Паралельно в науково-розважальному комплексі «Atmаsferа 360» буде йти вечірня програма фестивалю, в рамках якої демонструватиметься ряд спеціальних кіноблок. Кіношкола «Short Film School» розміститься в креативному просторі «Часопис».

Вхід майже на всі заходи фестивалю безкоштовний, виняток становлять конкурсна програма і чотири спеціальні події: «Hot Shorts», «Dark Side», «Sweet Sixteen» і «Жіночі секрети». Також у рамках фестивалю пройде ряд вечірок, де в неформальній обстановці можна буде поспілкуватися з українськими і зарубіжними гостями фестивалю.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути