chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві представлять новітні науково-технічні розробки

23 квітня 2013 о 14:15

Понад 500 науково-технічних розробок, 122 з яких вже готові для впровадження у виробництво, представить VII Всеукраїнський фестиваль науки, який пройде у Києві 23-25 квітня. Зокрема, буде продемонстровано систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян.

В рамках заходу, який пройде в «Експоцентрі України», відбудеться і виставка спеціалізованого обладнання і технологій «Наука — виробництву», передає УКРІНФОРМ.

Упродовж фестивальних днів результати своїх нових фундаментальних і прикладних досліджень представлять понад 60 наукових установ НАНУ. Зокрема, науковці продемонструють розроблену трирівневу систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Система має полегшити перетин кордону нашої країни з допомогою машинозчитуваної строки паспорту та інформації, що містяться на вмонтованій у паспорт мікросхемі.

Науковці розробили також технології комплексної переробки фільтрату полігону № 5 Київського міського звалища, систему використання електромагнітного випромінювання сонця, портативну робочу станцію для радіаційного моніторингу, тощо.

Серед медичних розробок: прилади для діагностики внутрішніх оболонок ока, серцево-судинних захворювань на ранній стадії; комплект нагрівачів для інвалідних візків. Представлять науковці й розроблену протипухлинну аутовакцину, ефективність якої вже доведено у комплексній терапії хворих на рак шлунку, легенів та прямої кишки.

Відвідувачі заходу матимуть також можливість послухати виступи провідних вітчизняних та іноземних вчених з лекціями про останні досягнення науки у різних галузях.

Передбачається також Дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, екскурсії до лабораторій та музеїв, засідання круглих столів, презентації інноваційних розробок, демонстрація науково-популярних фільмів тощо.

VII Всеукраїнський фестиваль науки та виставка спеціалізованого обладнання і технологій «Наука — виробництву» проходить у Національному комплексі «Експоцентр України», павільйон № 23, за адресою проспект Академіка Глушкова, 1.

Розділи: Суспільство