chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкриється виставка тюльпанів

09 квітня 2013 о 13:09

З приходом весни в Києві починається озеленення. Зараз влада говорить про створення в кінці квітня ради з розробки загальноміської концепції зеленого господарства — про неї вже не перший рік мріють в Київзеленбуді.

Також в цьому місяці кияни зможуть оцінити перші старання комунальників — 27 квітня на Співочому полі відкриється виставка тюльпанів «Весняна феєрія». За словами директора Київзеленбуду, експозиція працюватиме до 12 травня.

До Дня Києва, який цього року відзначатимуть 24-26 травня, біля майдану Незалежності традиційно оформлять і квітковий годинник. На цей раз його стилізують під тематику Київської Русі — в 2013-му році виповнюється 1025 років з дня хрещення русичів. Колір циферблату буде помаранчевим завдяки лимонно-жовтому колеусу і червоній бегонії. Обрамлення годинника виконають в спокійних тонах — воно нагадуватиме контури церков, дніпровські хвилі, пишну зелень. Композиція займе більше 300 кв. м., на неї піде понад 50 тис. квіток і тонна мармурової крихти.

Післязавтра на Хрещатику почнуть висаджувати м'ясо-червоні каштани, привезені з Італії.Всього на головній вулиці столиці з'явиться 300 саджанців. Влада сподівається, що цей сортвиявиться стійким до солі, якою щедро посипають тротуари взимку, і до особливостей українського клімату.