chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні — одні з найдешевших тарифів на електроенергію

15 квітня 2013 о 14:52

Україна посіла друге місце в Європі та між країн СНД по дешевизні тарифів на електроенергію для населення. Про це під час прес-конференції повідомив заступник генерального директора Центру досліджень енергетики Вадим Гламаздін, передає кореспондентУНН.

За його словами, дана ситуація не є позитивною для населення, оскільки, відповідно, електрогенеруюча компанія отримає прибутку від продажу електроенергії і від цього залежить відсоток вкладу в розвиток вироблення електроенергії.

«У нас другий найнижчий в Європі та в країнах СНД тариф на електроенергію для населення. Нижче лише в Білорусії, при цьому в таких країнах, як Німеччина, в 10 разів вище, ніж у нас. В деяких скандинавських країнах, наприклад в Данії, майже в 15 разів більше», — зазначив В.Гламаздін.

Як повідомлялось, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики України залишила без змін в березні 2013 року «зелені» тарифи на електроенергію, вироблену з використання відновлювальних джерел енергії.

Нагадаємо, що «зелені» тарифи визначаються за формулою, в якій для кожного суб'єкта визначено коефіцієнт, розміри якого залежать від типу альтернативного джерела електроенергії і характеристик енергогенеруючого устаткування.

Тарифи встановлюються залежно від курсу гривні до євро на дату затвердження роздрібних тарифів на електроенергію для енергопостачальних компаній на наступний місяць.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути