chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну їде знаменита виставка про Леонардо да Вінчі

25 квітня 2013 о 10:02

В Україні з 26 квітня по 14 червня вперше пройде унікальна, найповніша і різнобічна з коли-небудь створених пересувних виставок про Леонардо да Вінчі і його творах — «Геній да Вінчі».

Про це повідомляє УНН.

Виставка експонуватиметься в НСК «Олімпійський» у Києві.

Географія виставки — понад 40 міст по всьому світу, включаючи Ванкувер, Мадрид, Сан-Франциско, Сінгапур, Сан-Паулу, Сантьяго, Санкт-Петербург, Москву, Макао та ін.

За словами організаторів, на виставці можна буде побачити більше 60-ти механічних апаратів, відтворених на підставі розшифровки таємничих записів і креслень; таємниці живопису і рукописів; 25 секретів «Мони Лізи» (чому на портреті немає брів, як і чому змінилися кольори картини і якими вони були спочатку); «Таємна вечеря», «Битва при Анг'ярі», «Дама з горностаєм», «Мадонна в скелях» та інші знамениті роботи (представлені в тривимірному інтерактивному виконанні, факсиміле та репродукції дозволяють по-іншому сприйняти роботи майстра, проливаючи світло на особливості створення великих шедеврів); збільшені ілюстрації людського тіла, детально прописаних внутрішніх органів, анатомія очі і вивчення стереобачення, а також багато іншого; чотири пізнавальні короткометражні презентації — 3D-версії картини «Мона Ліза», фрески «Таємна вечеря», ілюстрації «Вітрувіанська людина», та найамбітніший проект Леонардо да Вінчі — скульптуру «Кінь Сфорца», оригінал якої так і не дійшов до наших днів.

Поява виставки стало результатом спільної роботи італійської асоціації «Антропос» (Anthropos Association of Italy) і австралійської компанії «Гранде Екзібішнс» протягом більш ніж десяти років.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути