chrome firefox opera safari iexplorer

Затопити Київ може на початку травня

12 квітня 2013 о 17:08

На початку травня буде спостерігатися максимальний рівень води у Дніпрі на території Києва. Про це сьогодні розповів на прес-конференції директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

«У Києві на початку травня буде проходження, скоріш за все, максимальних рівнів води. Тобто, пік буде на початку травня. Зараз рівень води (у Дніпрі — Ред.) у межах 550 см вище умовного нуля, максимальний ми чекаємо 720-740 см. Це буде зростання більше 2 м над поточним рівнем», — сказав М.Кульбіда.

При цьому на сьогодні, за його словами, суттєве зростання рівнів води спостерігається на верхніх ділянках Десни, Дніпра і на лівих притоках річки Прип'ять, що течуть з білоруської сторони.

«Це пов'язано з тим, що навіть в тих регіонах максимальна температура вчора підвищилася до 7-10 градусів тепла і розпочалося інтенсивне сніготанення. Таким чином інтенсивність розвитку весняного водопілля на Десні і Дніпрі збільшиться. При чому щоденне зростання рівнів на верхніх ділянках річок буде становити від 20 до 40 см кожної доби», — зазначив директор Укргідрометцентру.

Як повідомлялося, рівень води в Києві на ранок 12 квітня склав 563 см над нулем поста, що на 1,5 м нижче середнього рівня максимальних значень весняної повені за багаторічний період, який становить 715 см.

Розділи: Довкілля

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути