chrome firefox opera safari iexplorer

За добу рівень води Дніпра у Києві зріс на 31 см

09 квітня 2013 о 11:54

Рівень води в Києві на ранок 9 квітня склав 511 см над нулем поста, що ще істотно нижче середнього рівня максимальних значень весняної повені за багаторічний період, який становить 715 см, передає УНН з посиланням на Гідрометцентр.

“За минулу добу Дніпро в районі столиці піднявся на 31 см, тоді як за попередню добу — на 13 см.

У той же час рівень Київського водосховища в районі Київської ГЕС за останню добу знизився на 6 см — до 101,89 м по Балтійській системі (БС) при нормальному рівні 103 м БС, тоді як добами ран6ее він навпаки збільшився на 3 см”, — йдеться у повідомленні.

За даними Гідрометцентру істотний приплив води за минулу добу було зафіксовано в Чернігові — 28 см, при цьому напередодні він також склав 29 см. Однак це поки не представляє ніякої загрози, так як піднявся до 411 см рівень ще сильно далекий від рівня виходу на заплаву, який становить 680 см.

Нагадаємо, вчора у зв’язку з таненням снігу і підняттям рівня ґрунтових вод впродовж однієї доби на території Київської області підрозділи ДСНС 78 разів надавали допомогу населенню по відкачуванню води та розчищенню дренажних систем.

 

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути