chrome firefox opera safari iexplorer

Білобілетники радянської армії як пропагандисти радянської армії

08 травня 2013 о 12:33

В Україні триває гучна і коштовна кампанія героїзації радянської армії та, відповідно, Компартії на чолі зі Сталіним та іншими діячами. Для себе я її визначив як парадоксальну пропагандистську кампанію під умовною назвою «Білобілетники радянської армії як пропагандисти радянської армії».

Справа в тому, що «победители» і організатори «параду победителей» товариші Янукович, Азаров, Симоненко, Табачник, Кернес ... в Радянській армії не служили. (Між іншим, у Януковича хоча б причина серйозна — судимість, решта відмазувалися по-різному – здебільшого, по хворобі, до речі, деякі — по доволі екзотичній…)

От у мене запитання про етичний характер дій пропагандистів-білобілетників радянської армії. Можливо, варто сконцентрувати увагу та грошах на лікування інвалідів та ветеранів, вирішенні їх соціальних питань, а не на розміщенні телевізійної чи зовнішньої реклами з привітаннями партії чи політиків? До речі, найкоштовніша реклама у «бідних» комуністів: і на радіо, і в газетах, і на біг-бордах...

На мою думку, в ці дні варто було б залишити партійні прапори в штабах разом із партійно-пропагандистською риторикою.

21Микола Томенко, учасник бойових дій в Афганістані 1983-85 рр.

Розділи: Думка читачів

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути