chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня міста в Києві відновлять Колону Магдебурзького права

14 травня 2013 о 10:41

У Києві до Дня міста планують завершити відновлювальні роботи Колони Магдебурзького права та сходів, що ведуть до дніпровської набережної. Про це УНН повідомили у прес-службі ХК «Київміськбуд», яка є виконавцем робіт.

Як розповів головний інженер «Київміськбуду» Олег Регіда, нині триває робота над фундаментом сходових майданчиків та укріпленням схилу.

«Довжина схилу до Володимирської гірки 150 метрів, 19 майданчиків, а між ними сходи. Зараз роботи проводяться на 8 майданчиках. Ми поставили арматуру, встановили каркас в який заливаємо бетон. А потім встановлюємо щаблі, які були тут раніше. Вони гранітні, ми їх перевезли на виробничу базу, повністю реставрували і скоро вони займуть своє місце на щаблях, що ведуть до Володимирського узвозу. Ми повністю збережемо автентичність ступенів. Були пропозиції спростити зовнішній вигляд ступенів, але ми вирішили, що цей пам'ятник архітектури заслуговує бути відновленим у його первозданному вигляді. Тому навіть поручні замовлялися індивідуально», — розповів О.Регіда.

За його словами, перед початком робіт схил обстежили геодезисти, адже після складної зими він трохи зійшов.

«Критичного там нічого немає, далі він не повзе. Зміцнюватися схил буде або за допомогою підпірної стінки, або будуть забиті палі, які дозволять зупинити зсуви, остаточне рішення готують проектувальники. А сучасні будівельні технології здатні вирішити і не такі ускладнення», — наголосив головний інженер.

Як зазначають у «Київміськбуді», відновленні сходи і Колона Магдебурзького права стануть частиною цілого комплексу присвяченого 1025-річчю Хрещення Русі. Її реконструкцію «Київміськбуд» планує закінчити до дня офіційних урочистостей — 28 липня.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути