chrome firefox opera safari iexplorer

До Києва привезли картини на 2,5 мільйони доларів

22 травня 2013 о 13:27

Два дні у столичному музеї «Духовні скарби України» триватиме передаукціонна виставка лондонського аукціонного дому «MacDougall's». На ній показують близько 33 картини загальної вартістю $2,5 млн. 5 червня їх виставлять на торги в Лондоні.

«Живопис залишається одним із найдорожчих сегментів колекціонування. Щороку все більше і більше людей розглядають придбання творів мистецтва як вигідний і перспективний спосіб інвестування. Після кризи 2008 року російський та український мистецький ринок почав зростати. Картини російських та українських майстрів добре продаються і колекціонери постійно ними цікавляться», — сказав перед відкриттям виставки директор аукціонному дому MacDougall's Вільям МакДугал.

«Представлена на аукціоні колекція зацікавить найприскіпливіших любителів мистецтва. Впевнені, що під час торгів більшість робіт знайдуть нових власників», — додав він.

Картини

Топ-лотом майбутніх торгів стане картина «Странники. За Волгой» Михайла Нестерова. Її стартова ціна — 1,4 — 3 млн фунтів стерлінгів. На картині Христос зображений із своїм супутником посеред поля.

«На початку 1920-их Михайло Нестеров створив цілу галерею образів Христа, який подорожує світом у вигляді звичайного подорожнього. Через атеїстичну ідеології комуністичної партії художник змушений був ховати ці роботи за спинкою високого дивану. Зараз інші картини з цієї серії зберігаються в Третьяковській та Тверській галереях. Картину „Странники. За Волгой“ на аукціон виставляємо вперше. У цінителів мистецтва буде прекрасний шанс поповнити свою колекцією цією роботою», — розповіла кореспонденту Gazeta.ua Катерина МакДугал.

Картина

 

Картина

Серед інших топ-лотів — імпресіоністичне полотно Константина Коровіна «Вид на паризьке кафе» та портрет танцівника фламенко Антоніо Тріані намальований Миколою Фешиним. Також на аукціон виставлять американську колекцію українського мистецтва із 40 картин.

«Купили цю колекцію в однієї американської родини. Вони збирали її протягом 100 років. Часто віддавали останні гроші, аби придбати нову роботу. Купували переважно картини із жанровими сценами, пейзажам і натюрмортам. У цій колекції представлені роботи Миколи Самокшина, Петра Левченка, Георгія Світлицького, Едуарда Ендогурова, Михайла Беркоса, Філіпа Клименка та Івана Їжакевича», — розповіла Катерина МакДугал.
«До колекції увійшли дві роботи Михайла Беркоса. Його картини рідко можна зустріти не в музеї. Після смерті художника майже 350 робіт згоріли в його майстерні. Насамперед він прославився пейзажами. Йому подобалося малювати природу в період цвітіння», — додала вона.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури