chrome firefox opera safari iexplorer

Крим побив 20-річний рекорд за кількістю туристів на травневі свята

07 травня 2013 о 09:09

У цьому році туристів на півострів приїхало на 20% більше, ніж торік. Найбільш завантажені міста — Феодосія, Ялта і Євпаторія, пише DT.UA з посиланням на «Комсомольскую правду».

Основні причини хвилі відпочиваючих, що обрушилася на Крим, це звичайно, незвично довгі травневі свята і тепла погода. Їдуть на півострів, в основному, сім'ями, з України, Росії та Білорусі.

«За останні двадцять років до нас на травневі така кількість людей не приїздила, так що це рекорд», — повідомив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв. «У феодосійському регіоні зростання склало 28-30%. Там більшість готелів і санаторіїв, які відкрилися і підготували хоч якісь розважальні програми, повністю завантажені. В Ялту на травневі приїхало трохи менше людей, тут зростання становить 25%, а в Євпаторії 15%. (порівняно з минулим роком, — прим. авт.)», — сказав він.

У той же час, за словами міністра, зростання кількості туристів, наприклад, у Херсонській області, де також є курорти, не відбулося.

«В Україні на травневі свята такого зростання, як в Криму, взагалі не спостерігається. У нас також була б „тиша“, якщо б ми не проводили всю осінь і зиму роботу щодо залучення туроператорів і профспілок різних зарубіжних і вітчизняних підприємств»,- сказав він.

За словами чиновників, про те, що на травневі туристів приїде більше, ніж у минулому році, вони знали ще три місяці тому. А ось скільки відпочиваючих відвідає Крим за весь курортний сезон, поки невідомо. У той же час, в минулому році півострів прийняв близько 6 мільйонів туристів, що згубно відбивалося на комунікаціях, які працювали з великим навантаженням.

Частково для того, щоб позбавитися від сильного навантаження на електромережі, водопостачання, транспорт, влада хоче розширити курортний сезон з 3-х до 4-5 місяців в році.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути