chrome firefox opera safari iexplorer

Туристів приваблює весняний і зимовий Крим

21 листопада 2013 о 09:52

Цього року в Криму відзначався приріст туристів у зимовий і весняний період, що дозволяє говорити про розширення рамок курортного сезону.

Про це заявив на засіданні постійної комісії Верховної Ради АРК із санаторно-курортного комплексу, туризму і підприємництва повідомив міністр курортів і туризму Олександр Лієв, передає кореспондент Укрінформу.

"Головний результат цього року – розширення рамок сезону. Кількість туристів у низький сезон збільшується, а в період активного курортного сезону трохи зменшується», — сказав він.

Наприклад, узимку до Криму приїхало на 19,3% туристів більше, навесні приріст становив 17,8%, на травневі свята (з 28 квітня по 12 травня) зростання становило майже 30%.

А ось у період високого сезону (у липні і серпні) спостерігався спад турпотоку на рівні 5,6%.
Аномально несприятливі погодні умови у вересні і жовтні негативно вплинули на турпотік. У цей період спад становив 9%. Проте, середня заповнюванысть засобів розміщення у деяких регіонах сягала 60-90%.

У цілому з початку року в Криму вже відпочило 5 млн 800 тисяч людей. Це на 3,2% менше, ніж на цю ж дату рекордного 2012 року, але більше, ніж відпочило в Криму за 12 місяців будь-якого іншого року за останні двадцять років.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути