chrome firefox opera safari iexplorer

Проблемний міст на Буковині без тендеру ремонтуватиме донецька фірма

20 травня 2013 о 10:15

Підрядник, обраний без тендеру, обіцяє вкластися в 16 млн гривень – замість 60-90, запропонованих місцевою владою. Офіційно фірму не називають, але вже відомо, що це робитиме донецьке підприємство «Міст-1», пише «Молодий буковинець».

На підприємстві «Міст-1» підтвердили, що їхні працівники вже вирушили на Буковину ремонтувати міст.

Як визначали підрядників, розповів гендиректор ЗАТ «Трансміст» Микола Загоровський:

«Нас зібрали в «Укравтодорі» у Києві, щоб ми надали пропозиції розв’язання ситуації з мостом. Ми подали чотири варіанти на суму від 60 до 90 мільйонів гривень. Витративши таку суму, можна отримати міст ще на 100 років. Якщо ж міст ремонтувати на 3 роки, то ми запропонували це зробити за 3 мільйони гривень», — заявив Загоровський.

«Донецька фірма подала пропозицію, здається, на 16 мільйонів. Це був розгляд на технічній раді, що робити з мостом. А потім мав бути тендер. Але таких процедур не здійснювали. Просто сказали, що міст ремонтуватиме донецька фірма», — повідомив представник «Трансмосту».

«Я нічого не чув про цю фірму ще. Не знаю, що вони будували й ремонтували. Фірма запропонувала на нараді на стару плиту покласти ще одну бетонну плиту. Але стара плита просто розсипається, і на неї не можна нічого класти. Це навпаки буде додаткове навантаження. Чи справді так ремонтуватимуть міст, не знаю. Але, на мою думку, як інженера-мостовика, це рішення неправильне і не дуже дешеве. Ми проти такого рішення. Ніхто не може гарантувати, що міст не впаде», — заявив Загоровський.

«Такий ремонт обійдеться... не в 16 мільйонів гривень, а максимум у 8-10. Крім того, нам не потрібно доставляти техніку за сотні кілометрів – ми вже тут, на місці, але нас ніхто не питав», — додав представник будівельної компанії.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути