chrome firefox opera safari iexplorer

Сімнадцята “Відкрита ніч” відбудеться більш ніж у 10 містах України

16 травня 2013 о 13:55

Покази фільмів учасників кінофестивалю “Відкрита ніч” відбудуться більш ніж у десяти містах України, в тому числі — на мистецькому хуторі “Обирок”, що розташований на Чернігівщині. Про це УНН повідомив засновник хутора, режисер і мандрівник Леонід Кантер.

“Михайло Іллєнко минулого року показав „ТойХтоПройшовКрізьВогонь“ у нашому кіносараї і йому сподобалось настільки, що він запропонував провести на Обирку „Відкриту Ніч“. Вона буде йти водночас на кількох майданчиках великих міст і у нас на хуторі”, — сказав він.

За словами Кантера, покази на хуторі Обирок триватимуть 5-7 липня. “На відміну від інших майданчиків, на Обирку це триватиме не одну ніч, а три доби, 5-6-7 липня”, — сказав режисер.

За його словами, крім офіційної кінопрограми відбудеться показ позаконкурсних стрічок яскравих режисерів України та зарубіжних колег.

Свою згоду в участі вже дало кілька режисерів: Анна Смолій, Олексадр Шапіро, Тарас Томенко та Аркадій Непиталюк.

Режисер Леонід Кантер відомий своїми фільмами про подорожі світом з табуретом. Він є засновником мистецького хутора “Обирок” неподалік Батурина, де регулярно відбуваються різні мистецькі акції.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути