У Львові з 28 до 30 червня вдруге відбудеться гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці».
Протягом трьох днів Фестивалю на площі Ринок львів'яни та гості міста матимуть змогу відвідати ярмарок-презентацію та продегустувати страви львівської кухні, традиційні напої та регіональні сезонні продукти, повідомили УНН у прес-службі ЛМР.
Під час ярмарку страв львівської кухні відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. А на сцені пройдуть численні майстер-класи з приготування страв місцевої кухні, презентації, покази фото та відеоматеріалів з історії львівської кухні та виступи місцевих музичних колективів.
Вперше на Фестивалі відбудеться презентація продукції майже 30 виробників з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей в рамках ярмарку «Смакуємо з Карпат» (28-29 червня, Львів, площа Ринок). Саме тут виробники з усіх чотирьох областей Українських Карпат об’єднаються, щоб продемонструвати широкий асортимент своєї продукції: бринзу та інші сири, трав’яні чаї, джеми, фруктові соки, мед, м’ясні продукти та інше. Ярмарок «Смакуємо з Карпат» проводиться як частина Проекту Швейцарсько-української співпраці.
Невід’ємною частиною фестивалю «Львів на тарілці» стане «Гала-вечеря страв Львівської кухні». У винятковій атмосфері за одним столом із розкішним сервіруванням на галереї-терасі Палацу Мистецтв (вул. Коперника, 15) зустрінуться 300 львів’ян та гостей міста.
Також Фестиваль запропонує відвідувачам гастрономічну мапу страв львівської кухні.
З 21 червня по 7 липня ресторани та кав’ярні Львова пропонуватимуть страви за особливими рецептами.