chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрили пам'ятник українсько-італійському коханню

07 травня 2013 о 16:51

Неподалік від столичного «Моста закоханих» з´явився ще один романтичний об´єкт. Як передає кореспондент «Коментарів», у вівторок, 7 травня, у столичному Маріїнському парку пройшов другий альтернативний «День всіх закоханих».

Головними його героями стали італійський солдат Луїджі Педутто і українка Мокрина Юрзук.

Їхня історія надихнула сучасних архітекторів на створення пам´ятника закоханим, розлученим війною, відкриття якого і відбулося під час заходу.

Герої познайомилися в 1943 році в австрійському таборі для військовополонених. Їм було по 20 років, вони разом працювали на швейній фабриці. З часом невелика взаємна симпатія переросла в кохання. У 1945-му, після звільнення, Мокрина була змушена повернутися на батьківщину, Луїджі разом з нею не пустили. Після розставання Луїджі шукав кохану 60 років — до 2004-го.

Пам´ятник відображує момент їх першої зустрічі після довгої розлуки.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути