chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні майже всі громадські вбиральні Євро-2012 уже не працюють

30 травня 2013 о 09:51

Громадські вбиральні, встановлені у Києві до єврочемпіонату з футболу, більше не працюють.

Приватного інвестора, що виграв конкурс, цей бізнес більше не цікавить. В інших містах, які приймали футбольне свято, ситуація схожа. Сервіс не прижився і тут, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

35 зелених вагончиків із написом «Тут сервіс» і досі красуються у центрі Києва. Але сервісу тут більше немає. Усі встановлені до Євро-2012 громадські вбиральні нині замкнені.

Туалети не демонтуватимуть. Вони стаціонарні і підключені до міських комунікацій. Але приватний інвестор, що виграв конкурс і встановив кабінки, займатися туалетним бізнесом більше не хоче.

Тепер до туалетів на Хрещатику під'єднали автомати з газованою водою.

Столичні чиновники шукають вихід. З одного боку вбиральні належать приватній фірмі. З іншого — платити місту за них бізнесмени не хочуть.

Донецька влада до Євро придбала десять туалетів по 400 тисяч гривень кожен. Нині працюють лише 4 — усі у парку Ленінського комсомолу. Ще 2 в районі центральної площі зачинені, решту 4 не встановили і досі. Донецькі можновладці зволікають, бо начебто чекають реконструкції на набережній Кальміуса.

А у Львові вбиральні теж познімали і відправили на склад.

У Харкові здобутки цивілізації розібрали одразу після чемпіонату. Цивілізація відійшла у небуття разом із футбольним святом. Але спогади лишилися.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути