chrome firefox opera safari iexplorer

Верховна Рада заборонила дітям до 16 років вночі самим ходити до клубів та барів

17 травня 2013 о 13:04

Верховна Рада України посилила відповідальність за перебування неповнолітніх у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час.

За закон про внесення змін до деяких законів України проголосували в четвер 350 народних депутатів із 407 зареєстрованих в залі засідань у четвер, передає «Інтерфакс-Україна».

Закон встановлює, що порушення порядку перебування дітей у закладах сфери розваг або громадського харчування тягне за собою стягнення штрафу з посадових осіб, підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств, або уповноважених ними осіб, громадян суб´єктів підприємницької діяльності від 20 до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, вчинені повторно протягом року, тягне стягнення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Законом також встановлюється, що діти у віці до 16 років з 22.00 до 6.00 ранку можуть перебувати в установах сфери розваги або громадського харчування тільки у присутності хоча б одного з батьків, або законного представника дитини.

Власники таких установ повинні вживати заходів щодо недопущення в такі заклади з 22.00 до 6.00 ранку дітей без супроводжуючих осіб.

Крім того, власники таких закладів мають право в період з 22.00 до 6.00 ранку вимагати у відвідувачів таких установ документи, що підтверджують досягнення ними 16-и річного віку.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути