chrome firefox opera safari iexplorer

Вода у Чорному та Азовському морях прогріється до 20 градусів

08 травня 2013 о 11:22

Найкраща погода для виїзду на природу встановиться по всій території України. Вдень сонце прогріє повітря до 23–27 градусів тепла, а сьогодні синоптики очікують навіть 30 градусів!

Вода у Дніпрі вже прогрілася до 17,5 градуса. Про це «Україні молодій» повідомили в Укргідрометцентрі. А в Чорному морі на одеському узбережжі температура води становила 18 градусів, а в Азовському морі поблизу Керчі — 20 градусів тепла.

Для загартованих людей це нормальна температура води, тож уже можна відкривати купальний сезон.

Нинiшнiй травень уже побив температурні рекорди попередніх років. 4 травня було зафіксовано температурний максимум у Херсоні, де повітря прогрілося до 31 градуса. Це на 6 градусів вище за попереднiй температурний рекорд для України на початку травня.

Опадів протягом тижня не буде по всій території України. (Лише 11–12 травня очікуються дощі та грози за заході країни: у Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Волинській та Рівненській областях).

Народні прикмети вказують на те, що літо цього року буде сухим та спекотним. Старі люди кажуть, що за сухим травнем йде сухий червень. Якщо над деревами літає багато хрущів, це також свiдчить про посушливе і спекотне літо.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути