chrome firefox opera safari iexplorer

Як білоруси хлібом популяризують мову

15 травня 2013 о 14:48

У Білорусі прививають любов до своєї мови хлібами.

Пекар Кастусь Ларков (Кастусь Ларкоў) веде блог, присвячений тільки хлібові. Пише про цікавинки пекарської і загалом хліборобської галузі Білорусі та світу.

Його сайт має окремі розділи про білоруські різдвяні кулічі, короваї, пироги, про хліб у приказках, вірші про хліб.

Ці світлини взяті переважно з розділу «З'їж мене по-білоруськи».

Блог ведеться повністю білоруською. Коли відзначали День рідної мови, Ларков у якості коментаря до своїх випечених шедеврів написав такі рядки: «В День рідної мови дозвольте висповідатися. Зізнаюся, каюсь у тому, що мій блог спочатку вівся іншою мовою. Зараз навряд чи знайдеться людина, яка згадає цю недоречність, але тим не менш. Вибачте мені, будь ласка, це було нерозумно, був молодим, зеленим, ... Дурнем, одним словом, не знав, що витворяв».

Білорусь

Про себе автор зазначив, що закінчив Могилівський державний інститут харчування і з фахом пекаря-кондитера працює майстром зміни на підприємстві «Верхнядзвінскі хлебазавод».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Традиції

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути