chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 липня українці отримуватимуть візи до ЄС за спрощеною схемою

15 травня 2013 о 14:43

Угода з Євросоюзом про спрощений порядок видачі віз для громадян України набуде чинності 1 липня цього року.

Про це на брифінгу у середу в Києві повідомив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент УКРІФНОРМу.

«Угода набуде чинності 1 липня цього року», — сказав він.

Як повідомив дипломат, у середу в Брюсселі в рамках VIII засідання спільного комітету експертів з реалізації Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз сторони обмінялися офіційними повідомленнями про завершення виконання процедур, необхідних для набуття чинності документу.

Перебийніс також підкреслив, що Україна розглядає набуття чинності угоди як важливий елемент наближення до ключової мети — запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українців.

Як повідомляло агентство, 18 квітня Європарламент підтримав законодавчу резолюцію, якою рекомендував Раді ЄС ухвалити внесення змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз.

Рада міністрів ЄС затвердила ратифікацію посиленої Угоди 13 травня.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути