chrome firefox opera safari iexplorer

З 14 по 23 червня у Чорному морі відбудеться вітрильна регата «Кубок Криму-2013»

14 червня 2013 о 13:52

Біля кримського узбережжя з 14 по 23 червня відбудеться вітрильна регата серед крейсерських яхт «Кубок Криму-2013» на призи командувача Військово-морських сил Збройних сил України, за участю майже 30 екіпажів.

Регата присвячується 21-й річниці національного військового флоту та 230-й річниці Севастополя, її метою є популяризація вітрильного спорту, залучення молоді до активних походів під вітрилами, розвиток інтересу до флоту і регіону.

«Наша регата проводиться вже двадцятий раз, у ній традиційно беруть участь як аматори вітрильного спорту, так і професійні спортсмени, переможці чемпіонатів і кубків світу, тому професійний рівень спортсменів дуже високий», — зазначив сьогодні на прес-конференції президент вітрильної федерації міста Сергій Мануйленко .

Військово-морські сили Збройних сил України у змаганнях представлять п'ять яхт. Крім севастопольських яхтсменів, у гонці будуть брати участь екіпажі з Керчі, Одеси і Дніпропетровська, передає «УНІАН».

Цього року змагання проводяться за підтримки Вітрильної федерації України, Військово-морських сил Збройних сил України, Севастопольської міської державної адміністрації та за сприяння Чорноморського флоту Російської Федерації, заводу «Молот», мережі гіпермаркетів «Епіцентр».

Регата проходитиме за маршрутом: Севастополь — Балаклава — Феодосія — Артек — Севастополь. На 23 червня заплановано парад яхт на внутрішньому рейді Севастополя.

Джерело: ForUm
Розділи: Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути