chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївським узвозом попри заборони надалі їздять автівки

05 червня 2013 о 10:45

«АвтоМонмартром» охрестили Андріївський узвіз місцеві активісти. Попри рішення щодо обмеження руху узвозом, потік автівок на вулиці не зменшується. Чиновники запевняють: потрібно встановити боларди — автоматизовані блокувальники дороги. Однак, дехто з місцевих мешканців проти. Кажуть, боларди в Україні не сертифіковані, тож і гарантувати їхню справність буде нікому. Та побоюються — у випадку надзвичайних ситуацій боларди блокуватимуть проїзд оперативних служб.

6 автівок за 2 хвилини. Попри обмеження руху вулицею, трафік на Андріївському не зменшується.

Катерина, продавець з Андріївського узвозу: «Иногда бывают такие моменты, что у нас сотрудник говорил, что для того чтоб перейти с одной стороны дороги на другую нужно рыть подземный переход. Бегают дети, старики приходят погулять и такое прочее. Это вообще кошмар».

Більшість водіїв про заборону проїзду Андріївським знають. Та, кажуть, і заїжджають, і паркуються тут.

Віталій, водій: «Знаем конечно, что нельзя по Андреевскому спуску ездить. Но тут есть же ж и рестораны, и все такое, надо ж им что-то поставлять. Полтонны картошки — то понятно, что в руках сюда не притянешь».

Тимур, водій: «Не знаю, ну как-то же нужно машинам подьезжать сюда служебным. Здесь все-таки продуктовые магазины, рестораны».

Аби обмежити рух вулицею, тут планують встановити автоматичні блокувальники — боларди. А заїжджати на узвіз зможуть лише жителі вулиці, службовий транспорт та спецтехніка. Чиновники запевняють: це — пропозиція мешкаців Андріївського.

Олександр Королюк, заступник голови Подільської РДА: «Будемо перекривати всі вулиці, які ведуть до Андріївського узвозу. Вже узгодили це питання з мешканцями. Те, що треба обмежити — це думка мешканців, я підкреслюю. Це думка тих людей, які мають робочі місця на цій вулиці».

Натомість, дехто з місцевих мешканців це заперечує.

Наталія Ткаченко, місцева мешканка: «Установа болардів — на мій погляд, це неможливо. Взагалі ніхто не може сказати, як це буде працювати. І що станеться в разі пожежі, що станеться в разі, якщо моя дитина отримала якусь травму і їй потрібна швидка допомога. І що станеться, якщо цей болард якимось чином не буде працювати».

Не на боці болардів і юристи. Кажуть, передусім це обмежить права інвалідів, які за законом мають право в'їзду на території з обмеженим рухом. А ще боларди натепер в Україні не сертифіковані, тож і гарантії на них не буде. Чиновники до того ж досі не визначилися, де і як встановлюватимуть обмежувачі руху та на чиєму балансі вони перебуватимуть. Щоб очистити Андріївський від автівок активісти пропонують встановити пости ДАІ чи фотофіксацію, та штрафувати порушників.

Джерело: 5.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути