chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївський узвіз закриють для проїзду транспорту

07 травня 2013 о 14:26

Голова КМДА Олександр Попов підписав розпорядження про впорядкування руху транспортних засобів на Андріївському узвозі, що передбачає заборону наскрізного проїзду по цій історичній вулиці.

Як повідомляє прес-служба КМДА, документ обмежує в'їзд авто на вулицю, крім транспорту мешканців вулиці, транспортних засобів підприємств, установ та організацій, які знаходяться на Андріївському узвозі, оперативних і спеціальних автомобілів. Для обмеження руху транспорту будуть встановлені автоматизовані висувні стовпи (болларди).

Обмеження руху по спуску вводиться з метою збереження та захисту історичної архітектури від впливу вібрації та загазованості, що виникає в результаті інтенсивного руху транспортних засобів, а також у зв'язку з постійно діючою на Андріївському узвозі виставкою-ярмарком образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, авторської художньої, культурно-художньої та сувенірної продукції.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути